Presentació del llibre El català a la carta

28/05/2024
  • Presentació del llibre El català a la carta

  • Dimarts, 28 de maig, a les 19h l'escriptor Àlex de la Guia vindrà a presentar-nos el seu llibre El català a la carta, i l'acompanyarà el creador de continguts @elmangazi.

    Què són les plataformes de streaming? Quines donen servei a l’Estat espanyol? Com tracten el català? Sempre l’han tractat igual? On puc veure pel·lícules i sèries en català? Trobareu la resposta a totes aquestes preguntes i moltes més en aquest llibre. Hi descobrireu com va arribar la indústria del cinema a Catalunya, l’inici del doblatge en català, informació de les plataformes i com ha evolucionat la presència del català a les plataformes de vídeo sota demanda. Desdelsofà és un projecte que va néixer l’any 2021 perquè els usuaris trobessin fàcilment el contingut en català, en versió original subtitulada al català (VOSC) i en aranès disponible a les plataformes de vídeo sota demanda. Hi ha catalogades unes quaranta plataformes entre públiques i privades. Els beneficis del llibre es destinaran a mantenir i millorar la web Desdelsofà.

    Àlex de la Guia Fernández, tot i haver nascut a Barcelona, ha viscut sempre a Móra d’Ebre. És tècnic superior en Química Ambiental per l’Institut Comte de Rius de Tarragona. Actualment resideix i treballa a Irlanda. Activista de naixement, sempre ha col·laborat amb els moviments en defensa de les Terres de l’Ebre, principalment amb la Plataforma en Defensa de l’Ebre, la Coordinadora Anticementiri Nuclear i és membre de la Plataforma Ribera Digna. És exregidor de Móra d’Ebre (2015-2019) i va treballar a Òmnium Cultural (2017-2019). El 2019 va coescriure el llibre Generació #LoRiuÉsVida (Cossetània Edicions). A principi de 2024 es va autoeditar Pos això i allò, un recull dels seus articles publicats en diferents mitjans de comunicació. El 2021 va impulsar Desdelsofà, la web per trobar el contingut en català disponible a les plataformes de streaming. A partir del 2022 va començar a crear contingut en català a les xarxes.

cercar...

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.