Obra de teatre Rara avis o heroïnes

04/06/2024
  • Obra de teatre Rara avis o heroïnes

  • El dimecres, 3 de juliol, a les 19h Tornavís teatre ens oferirà la seva nova obra, Rara avis o heroïnes. Aquesta està inspirada en els textos d'Eva Baltasar i ha estat escrita per Maria Mingo.

    Tornavís Teatre és un grup actiu dins la cultura teatral de Tarragona prenent part en molts dels moviments culturals i populars que se celebren. Des del primer any moltes entitats van demanar al grup col·laboracions o ambientar teatralment diades o actes importants de la ciutat. Moltes d’aquestes actuacions han tingut un caràcter crític que ha anat perfilant el tarannà del grup fins el punt que l’esperit crític i les temàtiques de caràcter social s’han tornat un dels emblemes de la companyia. Amb les seves obres han reflexionat sobre temes com la memòria històrica, la dreta espanyola, la llibertat d’expressió, el paper dels mitjans de comunicació en conflictes bèl·lics, el gènere, etc.
    En aquests moments, el grup està compost per una vintena d’integrants.

    Eva Baltasar entre 2018 i 2022 va publicar el tríptic que l’ha donada a conèixer arreu del món: Permagel (2018), finalista del Médicis Étranger i guanyadora del premi Llibreter, va convertir-se immediatament en un d’aquells fenòmens literaris que expressen un canvi d’època. El 2020 va venir Boulder, guanyadora del premi Òmnium a la millor novel·la de l’any i finalista de l’International Booker Prize, i el 2022 Mamut.

    Maria Mingorance López és actriu, cantant, poeta i dramaturga. Treballa en el món socioeducatiu i ho compagina amb la tasca de creació teatral, principalment amb la cia TrastornArts, amb qui s’estrena com a dramaturga amb l’obra Plantad[e]s. Recentment, ha publicat el seu primer poemari Quan callem (2022, Onada Edicions) i ha impulsat diferents iniciatives artístiques de caràcter popular, com ara Poemes a Peu de Balcó, a la Sénia, el seu poble natal. A més, és una de les veus del grup de rock Anarres.

    Aforament de l'acte limitat fins exhaurir places.

cercar...

Últimes entrades

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.